Fier is het Vlaamse woord voor trots. Wij zijn opgeleid tot basistherapeut volgens de methode Hendrickx, in Leuven en Hasselt, België.
Voor ons betekent fier dat u met recht trots mag zijn op de mogelijkheden die u bezit. Mogelijkheden die aangelegd zijn en die voor ieder individu uniek zijn. Ook als dit niet helemaal aansluit bij wat de omgeving verwacht, wenst of vaak bepaalt en eist.

Via het lichaam krijgen we toegang tot de achterliggende structuren die verantwoordelijk zijn voor ons denken en handelen.

Tijdens de therapie werken wij via het lichaam. Hetzij door bewegen hetzij door aanraken. Zowel in buik-,rug- en zijlig. Daarbij richten wij ons op het verbeteren van de lichaamsorganisatie om zo het functionele bewegen en het gedragssysteem te beïnvloeden.  De werkwijze is heel rustig. Altijd met kleding aan behalve de schoenen en riem.  Het is een therapievorm waar praten geen hoofdrol speelt.

Zo bieden wij hulp aan kinderen, jongeren en volwassenen die fysiek of sociaal-emotioneel of cognitief vastlopen in het leven van elke dag.

Spontaniteit oftewel doen zonder denken waarbij de rechterhersenhelft wordt aangesproken  is een belangrijk onderdeel van de manier waarop wij werken.  Spontaan handelen in gedrag en bewegen  kost veel minder moeite of energie dan bewust handelen.

 

Fier Team